Skriv ut

Varför Fokusgrupp förvaltning?

En fokusgrupp syftar till att bygga upp och dela kompetens. Fokusgruppen skapar möjligheter till personlig kompetensutveckling och samverkan med andra företag/organisationer för att dela kompetens. Nätverkande kompletterar de utbildningar och konferenser du deltar i för att bli skickligare inom din roll. Genom fokusgruppen bygger och delar du med dig av din verktygslåda.

I rollen som förvaltare eller förvaltningsledare känner många av våra medlemmar att de ofta är ensamma med de bekymmer och utmaningar vardagen bjuder. Rollerna är krävande och ställer höga krav på bred kompetens och samverkansförmåga. Ofta finns behov av att ha någon att diskutera med, ta del av hur andra löst situationer eller få inspiration till hur man kan utveckla sig själv eller sin verksamhet.

Några ämnesområden som vi vet finns intresse att diskutera och fördjupa är:

·       Roller och ansvarsområden

·       Kompetens

·       Förvaltningsmodeller

·       Förvaltningsstyrning vs. Tjänstestyrning

·       Processer

·       Verktygsstöd

·       Förvaltningsledning

·       Utveckling och framtid

Genom SSI–Dialog Förvaltning får du som medlem möjligheten att diskutera och utbyta erfarenheter genom rollbaserat erfarenhetsutbyte i Fokusgrupp Förvaltning.

Hur fungerar det?

Fokusgrupp Förvaltning träffas fyra gånger per år, och träffarna är utformade som kombinerade seminarier, studiebesök och samtalsforum. Varje träff har ett tema som belyser något som är nytt och intressant eller något som deltagarna efterfrågat. Träffarna arrangeras hos någon av organisationerna som är medlemmar i gruppen i form av ett studiebesök.

Möjligheten att medverka i Fokusgrupp Förvaltning är reserverad för medlemmarna i SSI. Fokusgrupp Förvaltning är en medlemsförmån och därför kostnadsfritt för SSI:s medlemmar.

  

Anmäl dig till nätverkande i en Fokusgrupp Förvaltning! Maila Mats Göransson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För dig som inte redan är medlem erbjuder vi ett prova på möte för att du ska få veta mer om vad du får ut av Fokusgrupp Förvaltning innan du blir medlem i SSI. 

 

Fredag 1 december var det uppstart hos Jordbruksverket. Där fick vi se hur man arbetar i sin IT-utveckling med bl.a. scrum metodik och fick även veta lite mera om Förvaltning 3.0 - BiTAs principer för modern förvaltning.

Nya dialogdatum läggs in så snart vi bestämt datum.