Välkommen till SSI-dialog hos Karlstads kommuns enhet Service IT

 

Dagens fokusämne är: ”ITIL och Agile skapar struktur och motivation i supporten”

 

Den 21 november kl 11.30 – 16.00 (Möjlighet finns att delta på distans). 

Vi träffas hos Karlstad för att åter nätverka och dela med oss av kunskaper tillsammans i nätverket ”SSI-Mitt”. Omvärldsbevakning och kunskapsdelning är huvudanledningen till att vi träffas samtidigt som att man utvidgar sitt nätverk och får nya vänner att kontakta när frågor kring supportspecifika situationer och utmaningar dyker upp på hemmaplan. 

 

Christina Kjellberg med kollegor berättar för oss om resultaten de har uppnått genom att använda agilt arbetssätt och verktyget Azur DevOps vid utveckling men ITILramverket vid drift. Vad har de haft för utmaningar och vad har det givit för resultat för supporten hos dem? Det och mycket mer kommer vi att ta del av och lyssna till.

 

Vi kommer också att tillsammans fortsätta diskutera ITIL 4 och vilka delar som fungerar bäst inom det agila just för supporten. Hur har andra gjort, vilka erfarenheter har vi osv? 

Peter från SSI kommer också att ge sin bild av ITIL 4 och berättar om det arbete som han deltog i som ämnesexpert vid framtagandet av ITIL 4 Foundation. 

 

Agenda:

 

11.30 – 12.00: Inledning och kort presentation av SSI och deltagarna

12.00 – 13.00: Gemensam lunch i trevliga centrala Karlstad (kostnadsfritt)

13.00 – 14.30: Karlstad presenterar sin verksamhet och samverkan mellan ITIL och Agile

14.30 – 15.00: Fika och nätverkande

15.00 – 15.20: Vad kan ITIL 4 bidra med, hur drar vi nytta av agila arbetssätt i supporten?  

15.20 – 16.00: ”Öppen” diskussionsfråga

 

Anmälan går bra att maila till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

(Kostnadsfritt) Plats: Älvgatan 5, Karlstad (Ingång på hörnet mot älven)

 

_____________________________________________________________________________________

 

 

Välkommen till SSI-Dialog hos Trafikverket 1 december

 

VAR: Trafikverket Göteborg, Vikingsgatan 2-4, Rum 1242 Stationen

NÄR: kl. 13.00 – 16.30

 

Vi får nu möjlighet att träffas i Trafikverkets fina lokaler och denna gång tänker jag att vi fritt diskuterar vilka utmaningar som ni som deltar har med supporten idag. Vilka frågor behöver vi att ta upp extra och vad kan vara bra att få input (omvärldsbevakning) från andra som driver likande support som ni själva.

Det kan vara frågor kring teknik, ärendehantering, chatbotar, AI, självsupport, distansarbete, ledarskapsfrågor eller annat som idag känns som en utmaning. 

Dessa frågor som kommer upp kan även bli en bra grund med olika ämnen som vi kan fördjupa oss vid framtida nätverksträffar inom SSI Väst i Göteborg. 

 

Tommie Bengtsson från Användarstöd IT på Trafikverket kommer att berätta om deras support och vad de har lyckats bra med och även om vilka utmaningar som de har i framtiden. 

 

Agenda:

13.00 – 13.30: Inledning SSI och presentation av deltagarna

13.30 – 14.15: Presentation av Trafikverket 

14.15 – 14.45: Fikapaus och tid för nätverkande

14.45 – 15.00: Kort rundvandring hos Användarstöd (om möjligt)

15.00 – 16.30: Gruppdiskussioner kring dagens utmaningar inom supporten

 

FOKUS PÅ: Utmaningar inom dagens service & supportindustri

  

Anmäl genom att maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

(Kostnadsfritt för medlemmar, gäller även för ”prova på”)

 

Välkomna! Peter Hero, Tfn: 0707 – 94 55 00

 

Tidigare genomförda SSI-Dialoger

 


 

Nätverksgrupper - SSI-dialog

Erfarenhetsutbyte för kompetens. 

SSI-dialogerna är en viktig del av medlemskapet i SSI. Utnyttja de möjligheter till personlig kompetensutveckling inom support som nätverksgrupperna ger. Nätverkande kompletterar de utbildningar och konferenser du deltar i för att bli skickligare inom din roll. 

I rollen som supportansvarig känner många av våra medlemmar att de ofta är ensamma med de bekymmer och utmaningar vardagen bjuder. Ofta finns behov av att ha någon att diskutera med, ta del av hur andra löst situationer eller få inspiration till hur man kan utveckla sig själv eller sin verksamhet. Genom SSI Dialog ges du som medlem möjligheten att diskutera och utbyta erfarenheter i en mindre grupp.

SSI Dialog träffas fyra gånger per år, en halvdag varje gång, och träffarna är utformade som kombinerade seminarier, studiebesök och samtalsforum. Varje träff har ett tema som belyser något som är nytt och intressant eller något som deltagarna efterfrågat. Träffarna arrangeras  hos någon av SSI Dialogs gruppmedlemmar i form av ett studiebesök.

Möjligheten att medverka i SSI Dialog är reserverad för medlemmarna i SSI. SSI Dialog är en medlemsförmån och därför kostnadsfritt för SSI:s medlemmar.

Anmäl dig till nätverkande i en SSI-dialog! Maila Peter Hero på SSI, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

För dig som inte redan är medlem erbjuder vi ett prova på möte för att du ska få veta mer om vad du får ut av SSI-dialogerna innan du blir medlem i SSI. 

Nya dialogdatum läggs in så snart vi vi bestämt datum.