Välkommen till "Digital SSI-Dialog" - Malmö stad, Region Syd

 

NÄR: 19 mars, kl 10.00 – 12.00

VAR: Teams möte

 

FOKUS PÅ: "Effektiv Incidenthantering"

 

Malmö stad vill ta ett ordentligt kliv framåt kring utnyttjandet av sina teknikstödssystem. Eva Lundgren (sektionschef för IT- och telesupport) kommer att beskriva och berätta om hur situationen ser ut idag och om framtida satsningar. Magnus Hast Balling berättar bl.a om vardagen för de IT-tekniker som han ansvarar för. 

 

Vi kommer tillsammans att diskutera krav och funktioner i de ärendehanteringssytem som används idag bland de som deltar. 

Det kommer att handla om vad man kan kräva av ett ärendehanteringssystem, funktioner som chat, AI, processer, integrationer m.m.

 

Agenda:

10.00 – 10.30: Nytt från SSI och en kort presentation av deltagarna

10.30 – 11.00: Presentation av Malmö Stads IT-support

11.00 - 12.00: Gruppdiskussioner kring "Ärendehanteringssystem"

 

Adress: Digtalt via Teams

Värd: Eva Lundgren och Magnus Hast Balling

 

Anmäl genom att maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

(Kostnadsfritt för medlemmar, man kan även få ”prova på”)

 

___________________________________________________________________________________

 

  

Välkommen till "Digital SSI-Dialog" - Luleå Kommun, Region Norr

 

NÄR: 23 april, kl 10.00 – 12.00

VAR: Teams eller Zoom

 

FOKUS PÅ: "ITIL processer och vad värdet är för kunden"

 

På Luleå har man startat året med att planerna in en mängd nya aktiviter för att utveckla verksamheten ytterligare. Carina Nilsson (Enhetschef för IT-support/Drift) kommer att beskriva och berätta om de mål och utmaningar som de arbetar med idag. Kundvärde, ITIL 4 och PM3 m.m. är i fokus.

 

Vi kommer tillsammans att diskutera ramverk, processer, utbildning och metoder för att optimera värde och nytta för användare och kunder.

 

Agenda:

10.00 – 10.30: Nytt från SSI och en kort presentation av deltagarna

10.30 – 11.00: Presentation av Luleå kommuns IT-support/Drift

11.00 - 12.00: Gruppdiskussioner kring "Varför ITIL och vad är värdet för kund?"

 

Adress: Digtalt via Teams

Värd: Carina Nilsson

 

Anmäl genom att maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

(Kostnadsfritt för medlemmar, man kan även få ”prova på”)

___________________________________________________________________________________

 

Tidigare genomförda SSI-Dialoger


Nätverksgrupper - SSI-dialog

Erfarenhetsutbyte för kompetens. 

SSI-dialogerna är en viktig del av medlemskapet i SSI. Utnyttja de möjlgheter till personlig kompetensutveckling inom support som nätverksgrupperna ger. Nätverkande kompletterar de utbildningar och konferenser du deltar i föratt bli skivckligare inom din roll. 

I rollen som supportansvarig känner många av våra medlemmar att de ofta är ensamma med de bekymmer och utmaningar vardagen bjuder. Ofta finns behov av att ha någon att diskutera med, ta del av hur andra löst situationer eller få inspiration till hur man kan utveckla sig själv eller sin verksamhet. Genom SSI Dialog ges du som medlem möjligheten att diskutera och utbyta erfarenheter i en mindre grupp.

SSI Dialog träffas fyra gånger per år, en halvdag varje gång, och träffarna är utformade som kombinerade seminarier, studiebesök och samtalsforum. Varje träff har ett tema som belyser något som är nytt och intressant eller något som deltagarna efterfrågat. Träffarna arrangeras  hos någon av SSI Dialogs gruppmedlemmar i form av ett studiebesök.

Möjligheten att medverka i SSI Dialog är reserverad för medlemmarna i SSI. SSI Dialog är en medlemsförmån och därför kostnadsfritt för SSI:s medlemmar.

Anmäl dig till nätverkande i en SSI-dialog! Maila Peter Hero på SSI, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För dig som inte redan är medlem erbjuder vi ett prova på möte för att du ska få veta mer om vad du får ut av SSI-dialogerna inna du blir medlem i SSI. 

Nya dialogdatum läggs in så snart vi vi bestämt datum.